Благодаря за отговора.
Има  СИДДО със САЩ и след дебати с НАП стигнахме до мнение, че не дължим данък при източника, а само декларация по чл 142 ДОПК до 31 март.
Здравейте, дали някой може да ми помогне с отговор на няколко въпроса?
Българско ЕООД, франчайзополучател на американска верига. За да започне дейност дружеството е необходимо собственика вече да е закупил франчайза.
1. Признава ли се за разход закупуването на франчайза, след като е извършено от физическото лице, но все пак е необходимо условие за извършване дейността на дружеството ?
2. Американската компания чрез директен дебит тегли от сметката на ЕООД-то ежеседмично  таксите по франч.договора- % от нетния оборот, за което не получаваме никакъв документ. За четирите седмици и четирите плащания съставям 4 протокола по чл.117.
Правилно ли постъпвам, в коя клетка на справка декларация по ДДС трябва да ги отразя и по кои счетоводни сметки ?
Благодаря предварително, защото в този форум винаги някой се отзовава без да се прави на велик

 Честита Нова Година!
Колебая се в коя група ДМА трябва да отнеса професионално кухненско оборудване за заведение за бързо хранене. Закупено е с фактура и опис към нея цялото оборудване, включващо фурни, хладилници, плотове и др.
като някои са с цена под прага на същественост. Трябва ли да го заведа като "Оборудване на ресторант" с цялата сума и ІІ категория ДМА или да ги заведа като отделни активи / един гранитен плот и една фурна са с различен срок на ползване/ и в такъв случай  шкафове и плотове в коя категория ДМА са?
Благодаря
Благодаря. Това е единствения форум, в който всички пишещи са добронамерени.
Здравейте,

Управител на ЕООД, СОЛ, има ТЕЛК и е избрал да се осигурява само здравно, сключва с ЕООД-то граждански договор за 200 лв на месец за извършване на управленска дейност. Какви осигуровки по гражданския договор дължи?
Благодаря на отзовалите се.